Turer & kurs

På ski over Finnmarksvidda

Velkommen til Nordens vakreste vintereventyr. Fjellorama arrangerer nå polar skitur i Finnmark for 5. gang. Bli med på en fire dagers viddetravers i noe av Norges kaldeste og mest øde natur. Med ski og pulk krysser vi Finnmarksvidda fra Joatkajavri til Karasjok. En tur på ca. 100 kilometer.

Les mer

Skredkurs

De siste 10 årene har nesten 50 nordmenn omkommet i snøskred. Det å kjenne til hvordan man skal håndtere en slik alpin fare er utrolig viktig. Dette er et lærerikt kurs for deg som ferdes i fjellet vinterstid eller står mye på ski offpiste.

Les mer

Brekurs - offpiste skikjørere

Drømmer du om å kunne stå selvstendig på ski i Chamonix eller Hurrungane uten guide? Fjellorama er stolt av å presentere brekurs for offpiste skikjørere, et kurs i skiferdsel på bre og alpin ferdsel i bratt snø. Kurset holdes på våren i jotunheimen og innbefatter bla. redning i bresprekk, veivalg på bre, skikjøring med tau i sekken, sikrings-midler i snø, snøbakketeknikker, rappeller og tilkomst fra fjell til renner, og mye mer.

Ta kontakt ved interessse

Fjellsportskurs

Fjellorama arrangerer i sammarbeid med Klatring og friluftsliv AS fjellsportskurs på Sognefjellet og i Hurrungane. Fjellsportskurs er din inngangsbillett til fjellsport og er brekurs, klatrekurs og en introduksjon til høyfjellsklatring i ett og samme kurs. Utstyret og metodene som benyttes i klatring kan overføres og relateres til bre. Fjellsportskurs viser disse sammenhengene og gir et godt grunnlag for videre utvikling av bre og klatrekunnskaper. Avhengig av gruppe og forhold blir en av turdagene på Store Skagastølstind. Andre aktuelle topper er Store Austabotntind, Skeie og Is, snø og klipperenne på nordveggen av Fanaråken. Velkommen til et allsidig kurs om bratt og glatt ferdsel i alpine fjellområder.

Les mer

Brekurs for klatrere

(tomannstaulag)

Fjellorama arrangerer nå i sammarbeid med Klatring og friluftsliv AS brekurs for tomannstaulag. Dette er et skreddersydd brekurs for deg som har taulagsrutiner, knuter og evt. noe redning innarbeidet gjennom klatring eller grunnkurs bre, men mangler kunnskap for å komme deg til alpine fjell med små taulag. Store Skagastølstind, Jiehkkevárri, Mont Blanc og Denali er eksempler på fjell som krever brekunnskaper. I løpet av tre intensive og spennende dager vil du lære alt av mer avansert redning, sikring og taulagsrutiner, glasiologi og det som ellers er nødvendig for og ferdes i tomannstaulag på bre.

Les mer

Brekurs

Fjelloramas brekurs vil gi deg ny spennende kunnskap som gir haugevis av uante turmuligheter! Mange spenstige topper i Norge ligger i breområder - da er det viktig å ha nok kompetanse til å forsere dem. Kurset holder base i teltleir ved Krossbu som har en flott beliggenhet med kort vei til Smørstabbreen, Jotunheimens største bre. Med 4 intensive dager i isen får du ikke bare en god innføring i brevandring, men også aspekter omkring turplanlegging i forbindelse med trygg ferdsel på bre. En av kursdagene vil vi bestige en 2000 metertopp som krever brevandring. Aktuelle topper som dette kurset har vært på før er Storebjørn, Kalven, Saksa og Skeia.

Les mer

Fottur i Himalaya

Fjellorama tilbyr nå praktfulle fotturer i Himalaya i samarbeid med det Nepalesiske selspaket High Himalayan. Turene blir ledet av Tindeveileder Sherpa Jyamchang Shalaka Bhote som tidligere har vært på mount everest 7 ganger. Opplegget er skreddersydd og tilpasset nordmenn. Jyamchang har jobbet som guide i Jostedalen i Sogn og Fjordane i mange år.

Ta kontakt ved interessse

Kilimanjaro

Drømmer du om å bestige Afrikas tak? Fjellorama setter opp turer med politelige lokale guider og bærere. Turene går langs de mindre traffikerte rutene.

Ta kontakt ved interessse

Videregående brekurs

Ta kontakt ved interessse

Isklatre Event på Rjukan

Bli med Fjellorama på spennende topptauklatring i ville og vakre fosser og rappell fra Vemorkbrua. Isklatring er en fantastisk og annerledes opplevelse, det kreves ikke erfaring for å være med. Det blir også koselige kvelder på Ice Hostel og muligheter for utendørs jacuzzi med utsikt over Hardangervidda samt mange av de fantastiske fossene rundt Rjukan sentrum.

Ta kontakt ved interessse

Klatrekurs

Fjellorama arrangerer klatrekurs. For deg som har klatret litt inne tilbyr vi "inne til ute"-kurs. Ellers vil vi holde et nybegynnerkurs i klatring for deg som er fersk og har lyst til å komme i gang. Instruktørene er godkjent etter Norsk Fjellsportforums nasjonale standard.

Skreddersydd opplegg

Finner du ikke kurs eller opplegg som passer deg? Fjellorama kan lage et eget opplegg som er tilpasset ditt eller din gruppes nivå og ønske. Ta kontakt for en uformell turprat, om det så handler om store ekspedisjoner eller en liten lokal klatretur. Vi setter deg også gjerne i kontakt med andre aktører dersom du lurer på noe som Fjellorama ikke kan hjelpe deg med.